PROIECTE SI ACTIVITATI EDUCATIVE

PROIECT EDUCAȚIONAL „AURUL” DIN FARFURIE

proiect derulat în data de 23 noiembrie 2017

Coordonator: Prof. Tănasă Simina                                                                           Parteneri: BRD- Sucursala Tg. Ocna

 Echipa de proiect:                           

Director: Oprea Gabriela Lenuța

Prof. Mocanu Viorica

Prof. Damian Diana Bianca

Prof. Gălăoan Valentina

Prof. Vultur Liliana Bogdana

Prof. Ionaș Verginia

Prof. Geană Carmen

Prof. Gabor Camelia

În ultimii ani factorii care ne influenţează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi şi mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentaţia nesănătoasă, indiferenţa faţă de artă, sedentarismul , ţin de noi înşine, de educaţia primită.

Am propus acest proiect, deoarece elevii vor părăsi băncile şcolii şi vor fi puşi în situaţia de a se descurca singuri, de a-şi procura bunurile de consum, inclusiv alimentele, de aceea am considerat că este absolut necesar ca ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar, de a adopta un comportament sănătos. Activităţile propuse vor contribui astfel la formarea unei generaţii tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viaţă sănătos.

OBIECTIVE:

  • Promovarea unor comportamente alimentare sănătoase adecvate sănătaţii fizice şi psihice a elevilor;
  • Adoptarea unui comportament sănătos privind mişcarea zilnică susţinută;
  •  Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi colaborare între adolescenţi – părinţi – profesori – comunitatea locală.

 Descrierea activităţilor:

  1. “Suntem ceea ce mâncăm” – activitate de diseminare şi promovare a unui stil de viaţă sănătos (8-9)– DEZBATERE privind consumul de alimente nocive și impactul lor asupra performanței școlare. Responsabil- As. Ambrono Delia

 

 

 

2,    9-11: Realizarea de către echipele participante la proiect a unor salate aperitiv, respectând tematica activităţii;
expoziţie culinară – prezentare/concurs – cel mai sănătos preparat culinar.

La activitate participă grupe de 3-4 elevi de la fiecare specializare.

S-au oferit diplome și premii:


 

  1. 11-12:Activitatea are ca scop formarea/consolidarea deprinderilor de alimentaţie sănătoasă şi este structurată pe trei componente: prezentarea unor materiale (prezentări power point/filmuleţe) privind importanţa alimentaţiei sănătoase și a consumului de apă.

Prezentări Power-Point realizate de:

-prof. Gălăoan Valentina – Alimentația sănătoasă

– prof. Tănasă Simina – Apa. Aurul albastru

-prof. Vultur Liliana – Curiozități despre apă

 

 IMPACTUL IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI:

  •  reprezintă o oportunitate de învăţare care se concretizează prin implicarea activă a elevilor;
  •  participarea elevilor cu mintea, inima şi mâinile în acest demers reprezintă o experienţă de natură să-i facă conştienţi faţă de problemele de sănătate şi de datoria lor de a deveni activi, implicaţi şi responsabili;
  •  încurajează iniţiativa şi creativitatea;
  •  formează la elevi un sentiment de împlinire, mândrie, autorespect;
  •  comunitatea şcolară va deveni mai unită prin faptul că realizarea acestui proiect presupune colaborarea membrilor ei;
  •  şcoala devine mai flexibilă, elevii putând fi capabili să deruleze activităţi în folosul comunităţii;
  •  creşterea gradului de cunoaştere şi respectare a drepturilor consumatorilor;
  •  conştientizarea elevilor, părinţilor şi cadrelor didcatice privind efectele benefice ale practicării mişcării fizice;
  •  proiectul oferă grupului ţintă şansa modificării mentalităţii şi a consolidării cunoştinţelor referitoare la o alimentaţie sănătoasa .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *