Lansare proiect ,,O masă caldă”

Biserica şi şcoala sunt două instituţii fundamentale ale comunităţii umane, sunt cărămizi de construcţie a conştiinţei naţionale şi, totodată arme puternice pentru apărarea şi promovarea valorilor autentice, a ideilor care ne identifică ca neam. Atât biserica cât şi şcoala sunt responsabile pentru devenirea fiinţei umane, iar colaborarea care există între ele este firească, este naturală ca însuşi omul.

Dumnezeu a zidit Capela Misionară Sf Spiridon la un pas de Liceul Tehnologic, iar eu simt că devin o punte de legătură între cele două capete de pod. Atât la Capela Misionară Sf Spiridon, păstorită de Preotii Mircea si  Valentin Ilie cât şi la Liceul Tehnologic Tg Ocna, condus de doamna director Gabriela Oprea, trăiesc bucuria de a lucra cu oameni inimoşi şi doritori să pună umărul pentru ajutorarea aproapelui.

A vrut Dumnezeu să identificăm copiii afalţi în nevoi sufleteşti, dar şi materiale şi să putem veni în ajutorul lor. Astfel, Preotii Mircea si Valentin Ilie au răspuns invitaţiei doamnei Diana Pungaru, consilierul  şcolar al Liceului Tehnologic, de a oferi consiliere pastorală copiilor cu nevoi sufleteşti. De asemenea, un număr de 30 de elevi din Liceul Tehnologic au devenit beneficiarii proiectului ,,O masă caldă,, proiect iniţiat de preotii Mircea si  Valentin Ilie şi susţinut din donaţiile credincioşilor.

Pentru început, o dată pe săptămână copiii vin la biserică unde servesc prânzul –există mese şi scaune amenajate în pridvor-alţii preferă să-l ia la pachet. Facem de asemenea şi distribuţie la domiciliu.
Elevii noştri sunt doritori să participe şi ca voluntari, ceea ce ne bucură foarte mult.
Sperăm să extindem colaborarea şi la Şcoala Gimnazială Nr 1 care este vis-a –vis de Capelă, dar şi la alţi copii din împrejurimi.
Dacă vrei să faci un pas înainte, pune umărul la crucea aproapelui tău! Doamne ajută!

Prof. Viorica Mocanu, Liceul Tehnologic Tg Ocna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *