CINE SUNTEM

SCURT ISTORIC AL UNITĂŢII ŞCOLARE

 

Şcoala noastră se doreşte continuatoarea unei tradiţii de pregătire în meserie.

Astfel la 8 octombrie 1899 a luat ființă în Tg-Ocna, prima școală de arte și meserii din zonă, cunoscută sub numele de Școala Inferioară de Meserii pentru Băieţi. Localul școlii, se afla în aripa veche a actualei Școli Generale nr. 3 Tg.Ocna  și  a  funcţionat  la  început  cu  2  clase,  una  de  rotărie  și  una  de  fierărie,  construindu -se  și  atelierele corespunzatoare.

În anul 1911 s-a mai înfiinţat o clasă și un atelier de reparat bunuri de uz casnic.

În perioada 1926-1930 s-a construit un local nou pentru şcoală, clădirea veche a fost refăcută şi s-au ataşat etajul şi aripa stangă  (tot locația Școlii Gimnazială nr. 3).

Din anul 1936 au funcţionat şi clase de gimnaziu industrial, activitatea şcolii desfăşurîndu-se şi pe perioada celui de-al II-lea Război Mondial.

Tot în anul 1936 a fost inaugurată clădirea atelierului – şcoală de la Școala Gimnazială nr. 3,care funcţiona cu doua ateliere, unul de lăcătuşerie şi unul de tâmplărie.

În localul şcolii a funcţionat începând cu anul 1945 şi Şcoala MedieTehnică Forestiera Tg. Ocna. Şcoala a funcţionat in aceasta forma pana in anul 1964.

Din anul1978, clasele de meserii au funcţionat in cadrul Liceului Industrial Tg. Ocna, până în anul 1992.

În anul 1991 s-a pus problema desfiinţării Grupului Şcolar de Petrol Tg. Ocna si transformarea lui în liceu teoretic.

Ţinând seama de baza materială şi umană valoroasă, atunci, un grup de ingineri, cadre didactice, în frunte cu regretatul  profesor  Târlea  Eugeniu  au  început  demersurile  pentru  înfiinţarea  Școlii  Profesionale,  fapt  care  s-a  şi întâmplat la 15.09.1992.

La început şcoala a funcţionat cu 2 clase a 60 de elevi, treptat ajungându-se la 21 de clase cu 630 de elevi. Din 2003 şcoala s-a transformat în Şcoala de Arte şi Meserii şi a funcţionat astfel pâna în 2008, cand s-a transformat in Grupul  Şcolar Tg.Ocna care pregătea elevi în domeniile  mecanic, industrie textilă şi pielărie, turism şi alimentaţie publică. Din anul 2012 şcoala s-a transformat în Liceu Tehnologic.

De la reînfiinţarea din 1992, ca Şcoală Profesională, instituţia a oferit instruire în domeniile :

  • Mecanică
  • Industria textilă şi pielărie

Din 2005 s-a completat cu domeniile: turism şi alimentaţie, construcţii si lucrări publice și electric.

Colectivul didactic împreună cu conducerile care s-au succedat şi-au adaptat în permanenţă activitatea cerinţelor pieţei muncii astfel că au fost pregătiţi tinerii pentru următoarele specializări: Tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii,   Tehnician  în  gastronomie,  Tehnician  în  industria  textilă  (  nivel  liceal),  Ospătar (chelner),  vânzător  în  unităti  de alimentaţie, Confecţioner produse textile, Mecanic – auto ( nivel profesional).

Ţinându-se seama de caracteristicile zonei, de condiţiile social-economice specifice şi de necesitatea valorificării bazei didactico-materiale bune de care dispune şcoala, de existenta unor cadre didactice bine pregătite profesional, domeniile de pregătire s-au diversificat. Se şcolarizează elevii în noile domenii si calificări solicitate de piaţa muncii: confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, electrician constructor, bucătar.

Din anul scolar 2014-2015 şcoala este acreditată prin OMECS 3522/26.03.2015  pe învățământ liceal.

 

MISIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC TG.OCNA

  

        Implicat în procesul prin care trece societatea românească, Liceul Tehnologic Tîrgu Ocna urmărește ca prin educație și instruire să formeze tineri capabili de performanțe, cu competențe profesionale la nivelul solicitărilor europene și totodată disponibili pentru reconversie profesională, dacă piața muncii o solicită.

         Misiunea specifică este asigurarea tinerilor care frecventează instituția, egalitatea de șanse în plan instructiv și educațional, ajutându-i să-și descopere potențialul,pe care să-l folosească în mod competent, creativ și flexibil.

VIZIUNEA LICEULUI TEHNOLOGIC TIRGU OCNA

    Prin profilul și activitățile școlii, dorim să oferim oportunități de educație și instruire accesibilă, de înaltă calitate, tinerilor, sprijinind în același timp dezvoltarea carierei, sporirea calității vieții și prosperitatea economică a locuitorilor zonei Văii Trotușului.

    Prin activităţile desfăşurate şi prin profilul şcolii dorim să oferim:

  • locuitorilor din Tîrgu Ocna, din comunele învecinate şi tuturor celor interesaţi din judeţ, oportunităţi de educaţie şi instruire accesibilă, de înaltă calitate;
  • învăţământ de calitate pe domeniile cerute pe piaţa muncii

(mecanica, textile pielărie, turism si alimentatie publica);

  • şanse egale tuturor tinerilor din zona Târgu Ocna,conform dorinţei de formare profesională şi socială a acestora.
  • un management modern, flexibil, puternic ancorat în realitatea economică şi socială a comunităţii locale;
  • profesionalism şi dăruire din partea întregului personal al şcolii;
  • implicarea în rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţii locale, prin organizarea unor forme de educare şi formare continuă a adulţilor.

* PLANUL DE ACȚIUNE AL ȘCOLII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *